Ga naar hoofdinhoud

Win kaarten voor het Bit kennisevent

Staat paardenwelzijn bovenaan jouw prioriteitenlijstje? Zie jij jouw paard graag gelukkig en wil je je verdiepen in de thema’s voer, verzorging en veterinair? Leg zaterdag 30 maart dan maar vast in je agenda, want dan is het allereerste Bit kennisevent! Je maakt nu drie keer kans op 2 kaarten voor dit event!

Hoe maak je kans?

Wil jij kans maken op twee kaarten voor hét Bit Kennisevent? Like en volg de Facebookpagina van Paardenplein en vul onderstaand formulier in en misschien ben jij wel een van de drie gelukkige winnaars van de kaarten! Volg je onze Facebookpagina al? Vul dan ook zeker het formulier in, want ook jij maakt dan kans op de kaarten!

Meedoen kan tot en met woensdag 13 maart. Op donderdag 14 maart krijgen de winnaars bericht.

Over het Bit kennisevent

Het Bit kennisevent over paardenwelzijn vindt op 30 maart plaats bij De Paardenkamp in Soest. Vanaf 9.30 uur is er ontvangst met koffie, thee en iets lekkers op Boerderij Het Gagelgat (onderdeel van De Paardenkamp). Deze informatieve dag bestaat uit drie delen, met tussendoor pauzes waaronder een lekkere lunch. En ook een uitstapje naar Boerderij Vosseveld van De Paardenkamp staat op het programma.

Lezingen over

Deel 1: Discussie traditionele hoefverzorging versus natuurlijk bekappen
Een unieke discussie over het thema traditioneel bekappen en beslaan versus natuurlijk bekappen. Hoefspecialist Klaas Feuth beschouwt de kant van het natuurlijk bekappen en hoefsmid/hoefkundige Bram de Langen van Hoefvitaal benadert de kant van de traditionele hoefverzorging. Daarbij vertegenwoordigt Berni Prins de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden voor een nog completer beeld over de hoefsmederijwereld. Zij vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen de zienswijzen die soms mijlenver uit elkaar lijken te liggen.

Deel 2: Lezingen over diverse welzijnsonderwerpen – hoeveelheid ruwvoer, hoe vaak inenten, keuze welke therapie, etc. 
Omtrent het welzijnsthema van dit kennisevent krijg je drie lezingen over de voeding en verzorging van jouw paard. Een goed voerrantsoen voor je paard is van groot belang voor zijn welzijn. Voerdeskundige Mariëtte van der Zande van Horse Vitality, bekend van haar informatieve video’s op Paardenvoerplein, geeft antwoord op diverse vragen.

Dierenarts Erica Reijerkerk praat je bij over het beste entingsbeleid voor paarden. Ze geeft een overzicht van mogelijke vaccinaties bij paarden met de do’s and don’ts hiervan. Het accent zal daarbij liggen op influenza, gezien het recente nieuws hierover met betrekking tot uitbraken en omdat dat voor de sport een verplichte vaccinatie is.

Er zijn nogal wat verschillende therapieën voor paarden: fysiotherapie, osteopathie, acupunctuur, cranio-sacraal therapie, chiropractie en noem maar op. Dierenfysiotherapeuten, -osteopaten en -chiropractors Sandra Vetter en Irmgard Michielsen helpen je op weg bij het maken van de juiste keuze.

Deel 3: Rondleiding over de Paardenkamp en uitleg over welzijnsapp
Medewerkers van De Paardenkamp geven je een rondleiding over Boerderij Vosseveld, waar 65 stallen plaats bieden aan gepensioneerde paarden en pony’s.

In de filmzaal van Boerderij Vosseveld geeft dierenarts Thijs van Loon, werkzaam bij de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht, een presentatie over EPWA, de Equine Pijn- en WelzijnsApp. Dr. Thijs van Loon was betrokken bij de ontwikkeling van deze app en vertelt je alles over hoe de app werkt.