Ga naar hoofdinhoud

Over PaardenPlein

De redactie van Bit verbaasde zich al lange tijd over het feit dat aanbieders van aanvullende zorg voor paarden ‘zomaar’ aan de slag kunnen gaan, zonder dat een lidmaatschap van een beroepsvereniging verplicht is. Een beroepsvereniging heeft als doel de kwaliteit te waarborgen van en voor haar leden. Doordat lang niet alle behandelaars zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en sommige specialisaties niet eens een overkoepelende beroepsvereniging hebben, weet je dus nooit zeker of de behandelaar die je inschakelt voor jouw paard wel kundig (genoeg) is. 

Welke behandelaar voor je paard?

Hoe weet je dan wel welke behandelaar of specialist je moet bellen? Meestal weet een stalgenoot wel uitkomst, of iemand op Facebook. Met als risico dat de behandelaar ver weg woont of eigenlijk toch net andere problemen behandelt dan dat je goed bedoelende paardenvriendin je had verteld. In 2018 nam de Bit-redactie samen met initiatiefneemster Ellen Prinse het heft in eigen handen: Paardenplein.nl was geboren. Samen met alle andere paardenliefhebbers, willen wij via PaardenPlein ervoor zorgen dat meer paarden de zorgen krijgen die ze verdienen!

Op PaardenPlein.nl vind je gedegen informatie over:

  • Wat welke behandeling precies inhoud.
  • Wat het verschil is tussen verschillende soorten behandelingen.
  • Een zoekmachine, zodat je een behandelaar in jouw omgeving kunt vinden.
  • Behandelaars die met meerdere technieken werken (via de zoekmachine; bijvoorbeeld zowel osteopathie als dry needling intikken) .
  • Reviews van andere paardeneigenaren over de behandelaars. 
  • Blogs van betrokken behandelaars die de bekendheid van hun vakgebied willen vergroten.
  • Succesverhalen van paardeneigenaren die je voorgingen.

Paardenplein.nl is powered by Bit.