Ga naar hoofdinhoud
Cat’s Special Care
  • Bitfitting,
  • Gebitsverzorging

Helvoirtsestraat 13A

5268 BA

HELVOIRT

06-20374491
info@catsspecialcare.nl
catsspecialcare.nl
Opleidingsinstantie(s): American School Of Equine Dentistry (Virginia)
Profiel

Catharine is Ingenieur in de dier-& veehouderij (specialisatie diergezondheidszorg en paardenhouderij), gediplomeerd instructrice niveau 4 (ORUN 3de fase), dressuurjury (IM), is in het bezit van het koetsiersbewijs en geeft met veel plezier dagelijks les van recreatief tot Z-niveau. Ze volgde in Amerika, aan The American School Of Equine Dentistry (Virginia), een opleiding tot Equine Dental Technician, waar zij in 2005 haar diploma behaalde als paardengebitsverzorgster. Na deze opleiding heeft zij een onderzoek uitgevoerd in New Zealand en Australië naar voeding, gebruiksdoel of ras en de invloed hiervan op afwijkingen die paarden/pony’s aan hun gebit ontwikkelen. Hieruit is gebleken dat voor ongeveer 60% de voeding van belang is voor het gebit van paarden. Na terugkomst in Nederland, begon zij met Cat’s Special Care. Voortkomend uit het feit dat menig mens de naam Catharine niet kan onthouden en haar omgeving haar kent als Cat.
Vervolgens is Cat in 2007 begonnen aan de opleiding tot Equine Muscle Release therapeute en Bowen therapeute voor mensen. September 2008 rondde zij de opleiding voor de paarden af en slaagde met een percentage van 94%! Cat kan met de EMRT nog beter u en uw paard begeleiden op sport- en gezondheidsgebied. 
Door haar ervaringen met alle takken van de paardsport kan zij u adviseren op het gebied van de gebitsverzorging van uw paard, maar ook op het gebied van voeding, harnachement (zoals bitten en zadels), trainingsopbouw en rijvaardigheid.

Reviews
  • Helga Sauer

    Voor het eerst met Cat’s Special Care in aanraking gekomen en wat gaf mij dit een fijn gevoel.

    De aandacht en zorg die ze gaf aan onze paarden was echt helemaal top. Er werd alle tijd genomen en zeer secuur en liefdevol gewerkt.

    Absoluut een aanrader!