Ga naar hoofdinhoud

Blog: Reading en healingsessies met praktische adviezen

Verheugd ben ik, om mijzelf aan jullie voor te stellen als nieuwe blogger. Elke maand mag ik een verhaal uit de praktijk met jullie delen en ik hoop natuurlijk jullie te inspireren met deze verhalen. Wat ik doe? Ik geef reading en healingsessie aan paarden, communiceer met paarden over hun welzijn.

mirjam roenhorst
Mirjam Roenhorst

Maar laat ik me eerst even voorstellen! Mijn naam is Mirjam Roenhorst. Woon in Lochem, een leuk stadje in de Achterhoek. Samen met mijn twee zonen. Ik werk als zzp-er in mijn praktijk De Heldere Kijk. En heb als enorme dierenliefhebber zelf natuurlijk ook een paard en hondje thuis. Famke is een halve Fries en ik rijd met haar voornamelijk door de bossen. Bobby is ons gezelschapshondje. Op dit moment ben ik 45 jaar en ‘zit’ van af mijn zevende levensjaar in de paarden.

Dierenpassie

Na eerste een ‘verstandige’ beroepskeuze gemaakt te hebben, kon ik uiteindelijk toch niet om mijn eigen paarden, mijn passie (heb er meerdere gehad) en andermans dieren heen! Steeds opnieuw kwamen er mensen met vragen of nam ik zelf het een en ander waar. En zo werd na een flink aantal jaar mijn praktijk ‘geboren’.

Intuïtieve communicatie

Maar hoe kom je er dan toe en wat doe je dan precies hoor ik jullie vragen. Intuïtieve communicatie verloopt via energieën en trillingen. Ieder levend wezen is omgeven door een energieveld. Je ziet het niet met je ogen, maar wel met gevoel, beelden, geur, woorden of geluid. Intuïtieve communicatie is een universele taal die tot je komt zodat je het kunt ‘verstaan’. Het is een non-verbale vorm van communiceren die overigens weer heel anders is dan het lezen van lichaamstaal. De meeste ervaring heb ik met paarden en honden opgebouwd.

Supersensitief

Ik ben supersensitief en zet deze vaardigheid in bij alle begeleidingsvragen. Ik ‘lees’ het lichaam van het dier en voel en luister naar wat het mij te zeggen heeft. En richt mij op de vertaling van de boodschap richting eigenaar en vervolgens op herstel van het paard als dat mogelijk is. Altijd gaat de eigenaar met praktische adviezen naar huis. Want hoewel het misschien wat zweverig klinkt, ik ben heel aards en houd ik ervan dat je er in de praktijk ook echt wat mee kan doen, samen met je paard!

Verheldering & healen

Vanuit deze gevoeligheid en de enorme passie en liefde voor dieren, raakte ik steeds verder geïnteresseerd in hun gedrag en communicatie. Een groot aantal opleidingen en cursussen heb ik gevolgd om zo steeds beter te taal van de dieren te leren begrijpen en interpreteren. Het heeft een aantal jaren aan ontwikkelen, verscherpen van dat zintuig en oefenen geduurd, voordat ik hier op professionele wijze een praktijk in ben begonnen. Eigenaren kunnen soms enorm worstelen in de relatie met hun dier, maar dieren ook met hun eigenaar. Ik probeer hier verheldering in te brengen en te healen. Het is prachtig om te zien als daar rust en begrip in komt, en zowel eigenaar als paard zijn geholpen!


Gerelateerde blogs