Ga naar hoofdinhoud

Blog: ‘Herstellen in zijn waardigheid’

Deze keer ga ik bij een mooi dressuurpaard langs. De eigenaresse heeft mij gebeld, omdat zij het toch wel wat onveilig begint te vinden. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor de instructrice. De instructrice ken ik en ik weet dat zij heel geduldig en vakbekwaam is. Toch kunnen zij er niet echt de vinger op leggen. Deze mooie ruin steigert en bokt. 

De zadelpasser is al langs geweest en heeft het zadel na gekeken. De osteopaat heeft zijn rug nagelopen en wat kleine blokkades weggehaald. Ondanks deze zorgvuldigheid blijft het paard toch veel protesteren. Wat is er toch aan de hand? 

Bij binnenkomst valt me op dat het paard jonger aanvoelt dan dat hij daadwerkelijk is. Emotioneel is hij nog een puppy. Hij heeft dus de tijd nodig om nieuwe dingen te leren verwerken. Dat is belangrijk voor de training. Maar dit paard heeft een verhaal. Hij laat me verbittering voelen! Ik krijg zelfs een bittere smaak in de mond. Bitterheid is het beste woord dat zijn gevoel kan omschrijven.

We zoeken verder, hij heeft een hele fijne opgroei tijd gehad en ook is hij met geduld en netjes ingereden. Dat blijkt te kloppen, want de eigenaresse kent de fokker. Toen is hij verkocht aan een dame die voornamelijk voor zijn schoonheid en afstamming ging. Heel kundig was deze dame niet of althans de mooie ruin had veel te veel vuur en trots bij zich die zij slecht kon handelen. En daar is het protest begonnen. Hij laat me een ‘achteroverklap-moment’ zien waarbij hij terecht is gekomen op zijn schouder. En zijn hoofd heel hard opzij is ‘gerukt’. Dit gaf een blessure en bovendien waren de rapen gaar! 

Hij kwam bij een handelaar terecht. Daarna bij de mensen die zijn vader hebben gehouden, maar ze werden wat bang voor hem. Gelukkig kwam toen de huidige eigenaresse in beeld. Daar kan hij echt ‘thuiskomen’.

Als ik met mijn handen over zijn rug voel, voel ik zijn derde chakra (je ik, je eigenheid, en karakter zit in de energie in het derde chakra) helemaal naar voren geschoven onder het zadel. Een energiepunt onder het zadel voelt heel naar voor het paard en kan voor problemen zorgen. Maar alleen bij mensen waarbij het paard ‘weet’ dat het geholpen wordt! Bij een naar voren geschoven derde chakra is er bijna altijd sprake van onderdrukking. En dan komt het hoge woord eruit! Het was voor de ruin buigen of barsten en hij heeft gebogen! En ik hoor de woorden: “Ik moet herstellen in mijn waardigheid!” Het was zo’n trots paard en in zijn trots is hij geknakt! Mijn handen doen het werk om de energie weer op orde en op de juiste plaats te krijgen. Een begin van zijn herstel in zijn waardigheid is gelukkig gemaakt! 


Gerelateerde blogs