Ga naar hoofdinhoud

Blog: De zoektocht naar ’t probleem

De vragen van de eigenaresse waren deze keer relatief eenvoudig. Zij wilde erg graag weten hoe het met haar paard ging, of hij happy was met zijn werk en of hij misschien lichamelijke klachten had. ‘Makkie’ zou je denken, maar niets bleek minder waar…

Ik ben meerdere keren met het paard Diamant bezig, maar deze keer kom ik er niet helemaal uit. Wat bij elke poging tot contact naar boven komt is, ‘wat is er met je gebeurd’. Ik vraag het hem, maar hij weet het zelf ook niet goed. Hij heeft het meerdere keren over een ongeluk en zijn verdriet daarover.

Eerst dacht ik letterlijk aan een ongeluk, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het is een ongeluk in gebrek aan energie. Ik hoor ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ en dan krijg ik het beeld van beestjes in zijn bloedbanen. Het paard voelt moe aan. De beelden flitsen van het paard naar zijn de eigenaresse en weer terug. Gaat dit nu over het paard? Of vertelt hij over zijn eigenaar?

Diamant en zijn eigenaresse hebben een goede, hechte band, tot zo ver is mij wel duidelijk. Hij maakt zich zorgen en wil dit heel graag duidelijk maken. Iets met verdriet, afname, ongeluk, maar ik kom er niet helemaal uit hoe dit te plaatsen. Diamant snapt het zelf ook niet zo goed en daarom komen de beelden ook warrig bij mij binnen.

We moeten geduldig zijn. En dan laat hij mijn zien hoe hij was. Hij heeft veel vuur en power en is in zijn basis een zeer trots paard. Hij laat me voelen dat hij machtig kon bewegen. Zeg maar het woord machtig, zegt hij. ‘Dan weet mijn baas dat ik het ben die spreekt.’ 

Diamant heeft een open, vriendelijk en zeer loyaal karakter. Naar zijn baasje toe is hij zelfs een goedzak en een harde werker. Maar alleen nu niet meer! En weer komt de moeheid en spierpijn opzetten. Opnieuw ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ en op nieuw een klein beestje in zijn bloed. Onmiddellijk schiet de ziekte van Lyme door mijn hoofd!

Zijn derde chakra komt in beeld (daar waar je karaktereigenschappen en identiteit woont) En zijn tweede chakra, je levensenergie/ vreugde, woont daar). Deze twee zijn allebei duidelijk naar achteren geschoven en zitten daarmee niet meer op hun plek. Dat geeft een energetische verstoring! Ik vertaal het zo: ‘Een klap op zijn trotsheid door ziekte’ (derde chakra). En traag in de levensenergie (tweede chakra).

De eigenaresse laat bij een gerenommeerd dierenarts de bloedwaardes testen op ziekte van Lyme. En wat blijkt: positief! Samen met de arts zetten zij een traject in om de balans weer te herstellen. Wat fijn dat we met deze aanknopingspunten en zoektocht samen Diamant goed hebben kunnen helpen!


Gerelateerde blogs